Beste leden,

Heel Nederland is getroffen door het Coronavirus, ook wij als Optima Forma. 

“Dit is een tijd waarin we elkaar moeten vinden, over meningsverschillen en tegenstellingen heen. Een tijd om het gezamenlijk belang boven het eigenbelang te stellen. Samen komen we deze moeilijke periode te boven. “

Sommigen van jullie zijn al jaren lid, anderen pas sinds kort, maar jullie worden allemaal zeer gewaardeerd. Jullie zorgen ervoor dat wij kunnen bestaan. We hopen hier om ook dat jullie het abonnement niet opzeggen. Jullie steun en vertrouwen in onze organisatie zal er hopelijk voor zorgen dat wij ook na alle hectiek onze kwaliteit kunnen behouden en alles weer kunnen aanbieden. Wij vragen om jullie geduld, begrip en loyaliteit, juist nu in deze onzekere tijd. 

FAQ Coronavirus

Is Optima Forma nog open?

Ja, de praktijk blijft open voor spoedgevallen of mensen die niet kunnen wachten met een behandeling.

De beroepsorganisatie (KNGF) heeft overleg gehad met het Ministerie van VWS. Ons wordt gevraagd om noodzakelijke zorg te blijven leveren; als primair aanspreekpunt voor houding- en beweging gerelateerde zorg, zodat huisartsen en ziekenhuizen niet nog meer belast worden.

1 op 1 behandelingen kunnen doorgang vinden, en nieuwe trajecten kunnen gestart worden. Daarbij blijven de huidige voorzorgsmaatregelen wel van kracht (geen oefengroepen, geen risicogroepen en geen behandeling bij verkoudheidsklachten of koorts).

Voor de overige faciliteiten zijn we volledig gesloten.

Wel zijn wij per mail bereikbaar en hebben wij telefonische spreekuren waarop u ons kan bereiken:

Fitness en groepsles: Maandag en donderdag van 12.00 - 13.00 uur. 

Fysiotherapie : Donderdag 12.00-13.00 uur

Psychomotorische therapie : Maandag en donderdag 12.00 - 13.00 uur

Hoe lang blijft Optima Forma gesloten?

Vanuit de overheid moeten wij tot 6 april gesloten blijven. Wij hopen u vanaf dan weer te verwelkomen tenzij de overheid anders beslist. Wij houden u op de hoogte.

Biedt Optima Forma alternatieven vanwege de sluiting?

Ja, achter de schermen zijn we druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat u als lid weinig hinder van onze sluiting ondervindt en u thuis kan werken aan uw doelen. 

Er zijn online workouts gemaakt voor onze leden, fitness schema’s kunnen toegestuurd worden en er zijn telefonische spreekuren waarbij wij advies op maat kunnen aanbieden. 

Alle leden hebben hier een mailing over ontvangen.

Ik heb geen mailing ontvangen over alternatieve hulpmiddelen?

Excuses voor het ongemak. Stuur een mail  aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we informeren u over onze alternatieve hulpmiddelen. 

Optima Forma heeft de automatische incasso gedaan of doet deze, terwijl ze gesloten zijn?

Ja, we zijn ons bewust van dit ongemak en doordat Optima Forma door overmacht gesloten is, zijn wij verschillende vormen van compensatie aan het onderzoeken. Wij verzoeken u het bedrag niet te storneren en informeren u de eerste week nadat wij weer geopend zijn.

Krijg ik mijn lidmaatschapsgeld terug terwijl Optima Forma gesloten is?

We zijn verschillende vormen van compensatie aan het onderzoeken voor onze leden en zullen onze leden hierover informeren in de eerste week nadat wij onze deuren weer mogen openen.

Kan Optima Forma mijn lidmaatschap niet tijdelijk stop zetten?

Op basis van de huidige situatie kunnen we helaas je lidmaatschap niet zomaar bevriezen maar we zijn verschillende vormen van compensatie aan het onderzoeken voor onze leden en zullen onze leden hierover informeren in de eerste week nadat wij onze deuren weer mogen openen.

Ik wil gewoon mijn lidmaatschap opzeggen? Kan dit direct of pas aan het einde van mijn lidmaatschap?

Wat jammer om te horen dat u uw lidmaatschap op wilt zeggen! 

De huidige situatie is volgens onze Algemene Voorwaarden geen geldige reden om je lidmaatschap per direct op te zeggen. Wanneer u wilt opzeggen dient u dit 1 volledige kalendermaand, volgend op de maand van opzegging, van tevoren te melden door middel van een opzegging met handtekening. We zijn verschillende vormen van compensatie aan het onderzoeken voor onze leden en zullen onze leden hierover informeren in de eerste week nadat wij onze deuren weer mogen openen.

Update 16-3-2020 

Zoals iedereen heeft meegekregen heeft het kabinet besloten dat wij onze deuren moeten sluiten tot en met 6 april (of nader order) in verband met het Coronavirus Covid-19 .

We vinden het heel vervelend maar zijn ervan overtuigd dat jullie begrip hebben voor deze noodgedwongen maatregel om de verspreiding van het virus te beperken.

Om te zorgen dat u wel in beweging kan blijven zullen wij jullie voorzien van home workouts. 

Ook zullen wij telefonische spreekuren hanteren voor:

Fysiotherapie : donderdag 12.00-13.00 uur

Fitness / groepslessen : Maandag en donderdag 12.00 - 13.00 uur

Psychomotorische therapie : Maandag en donderdag 12.00 - 13.00 uur

Optima Forma neemt het standpunt in dat we de kosten die we met elkaar maken, zoveel mogelijk met elkaar dragen. De kosten lopen immers door. Het is ons niet verwijtbaar dat we onze vestigingen moeten sluiten en het huidige incassocontract blijft actief. 

Zorg in deze tijd goed voor jezelf én voor elkaar! We hopen u vanaf 6 april weer in goede gezondheid te mogen ontvangen.

Onze Vestiging Emmeloord is telefonisch bereikbaar op maandag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur. 

Update 15-3-2020 Vestigingen Optima Forma deels gesloten! 

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus COVID-19.

Per 16 maart 2020 zijn al onze vestigingen deels gesloten in verband met het coronavirus COVID-19.

Over onze zorg gerelateerde diensten zoals fysiotherapie en psychomotorische therapie volgt zo spoedig mogelijk meer informatie.

Tot nader bericht verwijzen wij iedereen door voor actuele informatie omtrent het coronavirus.

https://www.rivm.nl/nie…/actuele-informatie-over-coronavirus

13-3-2020 Ook Optima Forma zal een aantal maatregelen moeten nemen wat betreft het coronavirus COVID-19. Deze zijn gebaseerd op de adviezen van het RIVM en de richtlijnen van de vakverenigingen en bonden. 

Onze vestigingen zijn geopend en onze lessen, behandelingen, diensten en programma’s zullen door gaan met de onderstaande aanpassingen en adviezen die wij ter harte nemen. Mocht hierin verandering plaatsvinden, dan worden jullie zo snel mogelijk op de hoogte gebracht.

Algemene voorzorgsmaatregelen:  

 • Schudt geen handen en geef geen high five’s
 • Gelieve bij binnenkomst en vertrek handen te wassen
 • Heb je last van gezondheidsklachten en koorts dan adviseren we je om thuis te blijven
 • We adviseren je om op een meter afstand te blijven van andere mensen
 • Gebruik papieren zakdoekjes/tissues
 • Gebruik je eigen handdoek bij het gebruik van de materialen
 • Was regelmatig je handen met zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Onze medewerkers maken extra rondjes om materialen schoon te maken
 • Drink voldoende water, liefst elke 15 minuten
 • We hebben extra hygiënische handgel geplaatst (voor zover voorradig). Handen wassen met water en    zeep blijft de beste manier om persoonlijke hygiëne te waarborgen.

Zwemlessen:

Zwemlessen gaan door. Blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Budolessen:

Er zullen geen Judo en Hapkido lessen plaatsvinden! Het advies is om contactsporten te vermijden.

Judo Bond Nederland adviseert trainingen en andere bijeenkomsten voorlopig t/m eind maart af te gelasten. Aangezien gezondheid bij ons voorop staat zullen er tot 31-3-2020 geen Judo en Hapkido lessen plaatsvinden. 

Voor meer informatie kijk op https://www.rivm.nl/coronavirus

 Facebook omslag personal training

 

Maart = Personal Training Maand

Ga jij in maart de uitdaging aan voor een Personal Training? Ontvang bij elke training een gratis bon voor ons Wellsystem massagebed. (na inspanning komt immers ontspanning)
Onze gecertificeerde personal trainers helpen jou graag om jouw doel te bereiken.
*Alleen geldig voor onze vestiging in Emmeloord

 

Personal Training

Vind jij het ook lastig om jouw doelen te bereiken en vooral ook vast te houden? Mis je een stok achter de deur en heb je hulp nodig bij een gezond eetpatroon? Bij Optima Forma bieden we personal trainingen aan met een op jou afgestemd plan.

Het werken met een Personal Trainer staat garant voor veel persoonlijke aandacht en trainen met effect! De training is volledig op jouw lichaam en wensen afgestemd. Onze gecertificeerde personal trainers staat klaar om samen met jou, jouw doel te bereiken.
Personal training van Optima Forma is vooral bedoeld om fitter, energieker en sterker te worden. Waardoor je meer energie hebt om bergen werk te verzetten of urenlang plezier te maken. Je uithoudingsvermogen kan het allemaal aan.

Leef je al gezond, dan kan een Personal training nét dat beetje extra geven om je doel te bereiken of de lat nóg hoger te leggen! Het uitgangspunt ligt bij het zoeken naar de juiste balans.

Sport je liever samen? Kies dan voor een DUO personal training. Samen met jouw sportmaatje, collega, buurman of vriend ga jij met behulp van ons jouw doel behalen!


Wat kun je van ons verwachten?

Na een uitgebreide intake gaan we een schema voor jou opstellen waarin we zorgen dat jouw doelstellingen behaald worden. Onze gecertificeerde proffesionals geven je 1 op 1 begeleiding en zorgen dat je met de juiste houding de oefeningen correct uitvoert.

 

 

Meer weten?

Wil je meer informatie over de Personal training van Optima Forma? Bel of mail ons gerust.

Optima Forma vitaliseert mensen en zet hen weer in hun kracht.

Banner XXL Optima Yin Yoga

Een fantastische XXL Optima Easy Yin Yoga van 3 uur lang zorgt voor meer ruimte en ontspanning voor lichaam en geest. Een geweldige ervaring met bereik in diepere lagen van het bindweefsel. Stimuleert de energie-doorstroming en kalmeert de ademhaling en de geest.

Zaterdag 29 februari  van 09:30-12:30

Een heerlijke ervaring voor maar € 25,-

Inclusief een kop thee en aansluitend een heerlijke lunch.

Geef je snel op want vol = vol.

Reserveren doe je via de website, telefonisch: 0527-612274 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Banner pmt

 

Voor jezelf opkomen - Eigen waarde leren kennen - Omgaan met anderen - Omgaan met gevoelens - Problemen oplossen - Kortom vergroot je weerbaarheid! 

De weerbaarheidstrainingen van Optima Forma leert kinderen hun kracht te ervaren en op te komen voor zichzelf. Hierdoor kunnen ze beter omgaan met lastige of vervelende situaties. Daarnaast leert de training om meer eigenheid en zelfwaardering te ontwikkelen en grenzen te stellen. Weerbare kinderen zijn minder kwetsbaar voor allerlei vormen van ongewenst gedrag. Denk aan intimidatie, seksueel grensoverschrijdend gedrag, agressie, geweld en pesten.

Optima Forma maakt gebruik van psychomotorische therapie waarin doen, bewegen en ervaren voorop staat. 

Weerbaarheidstraining Tik ‘m Outside - in de buitenlucht.

Voor kinderen van 9-13 jaar 

Start datum 26 februari 2020, elke woensdag (6 weken) van 15.30 uur - 17.00 uur.

Weerbaarheidstraining 

Voor kinderen van 6-9 jaar

Start datum 26 februari 2020, elke woensdag (6 weken) van 14.30 uur - 16.30 uur.

Beide weerbaarheidstrainingen worden gegeven op locatie; Drostlaan 101, te Emmeloord

Geef je snel op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0527 - 61 22 74, of kom langs.

PMT valt onder de aanvullende zorgverzekering alternatieve zorg. Wij beschikken over een een AGB code alternatieve zorg. Er is een mogelijkheid dat de training geheel of gedeeltelijk vergoed wordt door de zorgverzekering. Informeer hiervoor bij uw zorgverzekering.